Thursday, April 28, 2011

Tvarohovo-pomarančový brownie









Skúšala som rôzne recepty na brownie, jedine tento som ale opakovala uz niekoľko krát. Nie žeby mi tie klasické nechutili, práve naopak! Ak sa ale neviem rozhodnúť či chcem svieži alebo superčokoládový koláč, tento recept to zachráni. Veľa horkej čokolády, tvaroh a pomaranče...

Tvarohová zmes:
250g tvarohu, príp. smotanového syru (ja som dala pol na pol)
50g kryštálového cukru
2 polievkové lyžice pomarančovej kôry
3 polievkové lyžice pomarančovej šťavy
1 čajová lyžička kukuričného škrobu
1 vajce

Čokoládová zmes:
250g horkej čokolády
60g masla
150g kryštálového cukru
2 vajcia rozšľahané s 2 polievkovými lyžicami studenej vody
75g hladkej múky (pre mňa bezlepkovej)

Rúru predhrejeme na 180 C, formu s rozmermi cca 23x23cm si vyložíme papierom na pečenie. V jednej nádobe si vyšľaháme tvaroh (príp. syr) s cukrom, pridáme pomarančovú kôru a šťavu a na záver škrob a vajce. Vo vodnom kúpeli necháme roztopiť čokoládu a maslo. Odstavíme a do vychladnutej zmesi primiešame cukor, vajcia a múku. Vylejeme do pripravenej formy a na vrch dáme tvarohovú zmes. Môžeme skúsiť zľahka premiešať tenkou špachtlou, nie je to ale nutné. Pečieme cca 25-30 minút. Necháme úplne vychladnúť a až potom krájame. A to je celé :)

Quark-orange brownieI tried different brownie recipes, but this one I repeated several times. Not that I didn't like the other ones... But in case I can not decide whether I want fresh or super-chocolate cake, this recipe saves it. Lots of dark chocolate, quark and oranges...
Quark mixture:250g quark or cream cheese (I used half of each)50g granulated sugar2 tablespoons orange zest3 tablespoons orange juice1 teaspoon corn starch1 egg
Chocolate mixture:250g dark chocolate60g butter150g granulated sugar2 eggs beaten with 2 tablespoons cold water75g flour (gluten-free for me)

Preheat the oven to 180 C. Place the baking paper to a form with dimensions about 23x23cm. In one bowl mix the quark (or cream cheese) with sugar, add orange zest and juice. At the end add starch and egg. Melt the chocolate and butter in a water bath and let it cool down. After that stir in the sugar, eggs and flour. Then pour into prepared form and top with the quark mixture. You can try to mix it lightly with a thin spatula, but it is not necessary. Bake for about 25-30 minutes. Let it completely cool down and then serve. That's all :) 

4 comments:

  1. Vďaka, vyskúšam cez víkend! :)

    ReplyDelete
  2. mňam, krásne! tak ja som si aspoň bábovku napiekla :)

    ReplyDelete
  3. mňam vyzerá úžasne tak dilema čo budeme piecť cez víkend je vyriešenáá :-)

    ReplyDelete
  4. Jáááj dala bych si hned!!!

    ReplyDelete