Friday, July 22, 2011

Najjednoduchší lekvár





Trošku som zavárala. Ako tak lovím vo svojej pamäti, tak tuším prvý krát v živote :) Nemám moc rada zdĺhavé prípravy ale toto bolo fakt jednoduché. Receptov je asi tisíc, každý určite má nejaký svoj, rodinne preverený. A kto nie, tak tomu napoviem ako som to robila ja - stačí očistiť a nakrájať ľubovoľné ovocie, odvážiť a kúpiť želírovací cukor (ja som kúpila taký, kde ide pomer 2:1, čiže na kg ovocia pol kg cukru). A už len uvariť podľa návodu na obale... Škoda, že až večer, keď už bolo všetko hotové som našla tento zaujímavý recept. Nabudúce, zatiaľ nám chutí aj tento úplne obyčajný.


Homemade marmelade
I made a marmelade. I guess it was the first time in my life :) I don't like long preparation but this was really easy. There is a million recipes but almost everyone surely has his/hers own. And who doesn't, I'll write you how I made it. I just cleaned and cut the fruit (apricot, but you can use any other type). I bought gelling sugar and just cooked it according to instructions written on the package... Pity that I found one interesting recipe just after everything was done. Nevermind, I'll try it next time. For now we still like this plain one. 

3 comments:

  1. Miska,budem sa tesit,ak niekedy nabuduce vyskusas:)))...ale samozrejme, aj stara znama klasika ma svoje nezabudnutelne caro:)

    ReplyDelete