Sunday, January 22, 2012

Malinový Cheesecake Brownie





Dnes je to rok, čo som sem zavesila prvý príspevok... A keďže som na Vianoce dostala superpekné knižky o pečení, tak som si vyhliadla tento recept, ktorý sa mi na túto príležitosť celkom dobre hodil. Ale nejak sa mi veci skomplikovali a stalo sa, že som musela k mixéru pustiť MM. Úlohy sa chopil veľmi vďačne a vzniklo z toho toto... Pozor, je to extrémne dobré.


Brownie
200g horkej čokolády
200g zmäknutého masla
250g práškového cukru
3 vajcia
110g hladkej múky (použila som bezlepkovú)
Cheesecake
400g cream cheese (Bánovecká, Lučina kocka, Philadelphia...)
150g práškového cukru
1/2 čajovej lyžicky vanilkového extraktu (ten som vynechala)
2 vajcia
Malinový krém
300ml smotany na šľahanie
100g práškového cukru
150g malín

Rúru si predhrejeme na 170st. Ako prvé si urobíme brownie cesto. V mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu. V samostatnej nádobe vyšľaháme maslo a cukor. Potom po jednom prišľaháme vajíčka a múku. Krém vymiešame poriadne do hladka a na záver primiešame rozpustenú čokoládu. Cesto vylejeme do formy veľkosti ca 33x23cm, ktorú sme najprv vyložili papierom na pečenie. V ďaľšej nádobe si pripravíme cheesecake. Zmiešame cream cheese, cukor a príp. aj extrakt. Potom pridávame po jednom vajcia a miešame do hladka. Na záver môžme trochu zvýšiť otáčky mixéra aby sme dostali do cesta trochu vzduchu ale pozor, aby sme to neprehnali... Vylejeme na brownie cesto. Pečieme v predhriatej rúre cca 30-40min. Po upečení necháme úplne vychladnúť a dáme do chladničky  na min. 2 hodiny, kľudne však aj na celú noc. Po vychladnutí si vymiešame malinový krém. Do mixéru dáme všetky tri prísady (ja som použila mrazené maliny a ani som ich dopredu nerozmrazovala). Vymiešame do tuha, ale znova si dávame pozor aby sme krém neprešľahali. Nebude totiž až tak tuhý ako by bola samotná šľahačka. Natrieme na upečený koláč a voilà... Bon Apetit :)

recept z knihy The Hummingbird Bakery Cookbook

21 comments:

  1. jeziiiis, to vyzera dobre! a teraz ked ma boli brucho, tak dvojnasobne :) a vsetko najlepsie zelam!

    ReplyDelete
  2. páni to musím vyzkoušet...taky jsem tento víkend dělala cheesecake, ale jen takový "obyčejný":):)

    ReplyDelete
  3. to čo je za nápad podávať tento mňam lákavý koláč o tomto čase? chcem ho ihneď!

    ReplyDelete
  4. dievcata, skutocne odporucam, je mega ;)

    ReplyDelete
  5. neskutocneeee!!! este mate? ak ano, tak si prosim!!!!! ta malinova pena...az sa mi slinka spustila a to som prave dojedla cheesecake ;o)

    ReplyDelete
  6. vyzerá úžasne! uvažujem o kúpe knihy The Hummingbird Bakery Cookbook a chcem sa ťa spýtať na tvoj názor na túto knihu. ďakujem :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. napriek tomu, ze ju mam ozaj len chvilu a vyskusali sme zatial len 2 recepty, myslim, ze ju mozem urcite odporucit! zatial boli obidva kolace vyborne. a keby nahodou ostatne recepty nefungovali tak je cela taka pekna, ze si ju mozem aspon na policu vystavit :)

      Delete
    2. ďakujem, už je objednaná :-)

      Delete
  7. o mnam, ja som mala tento vikend napeceny mrkvovo-mandlovy dort :)

    lesimple.sk

    ReplyDelete
  8. mnam!

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. tak toto vyzera najviac chutne!! vyskusam. gratulujem 'LCD' k 1. roku, skusali sme s maminou aspon polku receptov, takze sa velmi tesime na dalsiu inspiraciu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dakujem! a tesim, ze skusate, pozdravujem aj maminu :)

      Delete
  10. Tak tohle rozhodně vyzkouším! (ještě tím spíš, že vím, že to funguje s bezlepkovou moukou :-) )

    ReplyDelete
    Replies
    1. funguje, funguje! muky je tam male mnozstvo, takze podla mna by tam nemusel byt v kvalite cesta ziaden rozdiel, ci uz tam je alebo neni bezlepkova :)

      Delete
    2. No já právě dávám bezlepkovou :-) Zítra jdu na to! :-)

      Delete
  11. moja kamarátka je pobúrená, že si ľahostajná k vanilkovému extraktu :-D je mi to strašne smiešne a musím o to podeliť :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aj ja som zo seba poburena! ale pravdou je, ze necitim rozdiel ci niekde je lyzicka extraktu alebo neni :) asi mam zakrpatene vanilkove chutove pohariky... ale obcas ho davam s nadejou, ze to urcite s tym bude lepsie

      Delete