Tuesday, February 15, 2011

Avokádový šalát







Po čase opäť niečo nie sladké. (Teraz som si spomenula, že som chcela ísť piecť bábovku, ale radšej sem pridám tento recept, mám ho pripravený už pár dní...)

Tento šalát mám veľmi rada. Je skvelý len tak k pečivu ale ešte lepší k pečenému mäsu a úplne najlepší ku grilovanému. Na to si však budeme ešte musieť počkať. A pritom sa už tak pekne zjarnievalo... No nič, rozhodne ho odporúčam aj v zimných mesiacoch.

Stačí nakrájať na veľké kocky jedno zrelé avokádo, trošku posoliť a pokvapkať citrónom, prípadne limetou. K tomu pridáme cca 200g cherry paradajok, rozkrojených na polky a nahrubo posekané (vykôstkované) čierne olivy (cca 120g). A na záver opražené mandlové lupienky. Nešetrite s nimi. A už len zľahka premiešať aby sa avokádo nerozmačkalo a dobrú chuť. Je tak dobrý, že nám dvom je táto porcia tak akurát, takže pre viac ľudí urobte viac :)


Avocado salad
After some time, something not sweet again. (I just remembered that I wanted to bake a cake tonight, but I rather post this recipe. I have it ready for a couple of days...)
I love this salad. It's great just with baguette, but even better with roast meat and the best with a grilled one. But we have to wait for that. Nevermind, I definitely recommend this recipe also in winter months.
Just cut into large dice one ripe avocado, add little salt and drizzle with lemon or lime juice. Add about 200g cherry tomatoes, cut at the halves and coarsely chopped (stoned) black olives (app. 120g). Finally add a good portion of roasted almond slices. Mix lightly, be careful about the avocado, we want to keep it in large pieces. And bon appetite. It's so good, that the portions is just right for the two of us. So if you have more people, make more... :)

5 comments:

  1. avokádo milujem, takže tento recept čoskoro vyskúšam! a skvelý , krásny blog :))

    lesimple.sk

    ReplyDelete
  2. dakujem, dakujem :)

    vyskusaj, odporucam! ja ho mam rada aj preto, ze je tam toho avokada VELA, nie len tak aby sa mohlo povedat, ze tam je...

    ReplyDelete
  3. ja som ho uz vyskusala. super tip, vyborny salat. M.N.A.M!! pre dvoch hladosov porcia tak akurat :) tesim na dalsie recepty.

    ReplyDelete
  4. Mňam hned bych si dala, jenže u nás bohužel není avokádo k sehnání. Máte moc krásný blog, úplně se mi sbíhají sliny :)

    ReplyDelete