Rýchly nedeľný obed. Extra jednoduchý a extrémne chutný. Na 2 väčšie porcie budete potrebovať:
250g chladených cestovín tagliatelle
1 malú cukinu
1/2 hrnčeka čerstvého alebo mrazeného hrášku
šťavu a kôru z 1/2 citróna
za hrsť čerstvej mäty
olivový olej
soľ, korenie
1 malú kocku lučiny (65g)
cca 50g kozieho syra
Cukinu umyjeme, prekrojíme po dĺžke na štvrťky a škrabkou na zemiaky nakrájame na tenké plátky. Citrónovú kôru nastrúhame a mätu nasekáme. Vo vriacej osolenej vode uvaríme cestoviny podľa návodu a cca 2-3 minúty pred koncom do hrnca prisypeme hrášok a cukinu. Dovaríme, scedíme a v hrnci polejeme olivovým olejom (množstvo podľa chuti, ale netreba veľa). Pridáme šťavu z polovice citróna, nastrúhanú kôru a nasekanú mätu a dobre premiešame. Podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Rozdelíme na taniere a navrch rozdrobíme obidva syry, kozí aj lučinu. Dobrú chuť!
Zdroj inšpirácie Apetit
Zdroj inšpirácie Apetit
to vypadá mňamózně!:)
ReplyDeleteaaach uzasne svieze jedlo s nadychom jari, alebo aj leta... ? :))) mnam!
ReplyDeletejooj,tak to bol ale kraaasny obedik :)
ReplyDeleteTenhle recept vypada bezvadne. mozna bych se osobne vyhnula hrasku, ale to je pouze muj nazor.
ReplyDeletejinak opravdu hezka prvni fotka!