Sunday, March 4, 2012

Cukinovo-citrónové tagliatelle s kozím syrom a mätou






Rýchly nedeľný obed. Extra jednoduchý a extrémne chutný. Na 2 väčšie porcie budete potrebovať:

250g chladených cestovín tagliatelle
1 malú cukinu
1/2 hrnčeka čerstvého alebo mrazeného hrášku
šťavu a kôru z 1/2 citróna
za hrsť čerstvej mäty
olivový olej
soľ, korenie
1 malú kocku lučiny (65g)
cca 50g kozieho syra

Cukinu umyjeme, prekrojíme po dĺžke na štvrťky a škrabkou na zemiaky nakrájame na tenké plátky. Citrónovú kôru nastrúhame a mätu nasekáme. Vo vriacej osolenej vode uvaríme cestoviny podľa návodu a cca 2-3 minúty pred koncom do hrnca prisypeme hrášok a cukinu. Dovaríme, scedíme a v hrnci polejeme olivovým olejom (množstvo podľa chuti, ale netreba veľa). Pridáme šťavu z polovice citróna, nastrúhanú kôru a nasekanú mätu a dobre premiešame. Podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Rozdelíme na taniere a navrch rozdrobíme obidva syry, kozí aj lučinu. Dobrú chuť!

Zdroj inšpirácie Apetit

4 comments:

  1. aaach uzasne svieze jedlo s nadychom jari, alebo aj leta... ? :))) mnam!

    ReplyDelete
  2. Tenhle recept vypada bezvadne. mozna bych se osobne vyhnula hrasku, ale to je pouze muj nazor.
    jinak opravdu hezka prvni fotka!

    ReplyDelete