Monday, March 5, 2012

Malinová "bublanina" s pistáciami








Tak sa nám pomaly ale isto zjarnieva a predpokladám, že som neni jediná, ktorá má v týchto dňoch jarno-letné chute. Ak si odmyslím tú kapustnicu dnes na večeru... K včerajších zeleným cestovinám sme mali ešte aj tento tiež do zelena ladený koláč. Nie je to bublanina akú si asi hneď vybavíte. Cesto má konzistenciu podobnú skôr stuhnutému pudingu ale je v ňom nahádzané ovocie ako v bublanine. A super na ňom je, že je výborný aj teplý aj studený. A keďže príprava je znova a zase veľmi jednoduchá, zvládnete si všetko nachystať aj pri príprave obeda a kým budete jesť, koláč sa vám akurát upečie. Necháte potom ešte 15 minút odstáť a môžete servírovať rovno ku káve. Budete potrebovať:

maslo na vymazanie formy
cca 250g malín (ja som použila mrazené)
50g mletých nesolených pistácií
2 polievkové lyžice hladkej múky
100g prírodného kryštálového cukru
2 vajcia
2 žĺtky
250ml smotany na šľahanie

Rúru si predhrejeme na 170C a formu o priemere 23cm vymažeme maslom. Všetky suroviny okrem malín dobre vymiešame a nalejeme do formy. Na vrch rovnomerne rozvrstvíme maliny a pečieme cca 30 minút alebo pokiaľ cesto nevybehne a nechytí zlatú farbu. Pokiaľ budete podávať ešte teplé, odporúčam pridať kopček poriadne čokoládovej alebo dobrej vanilkovej zmrzliny.

Tip: Pistácie možete nahradiť aj mandlami alebo vlašskými orechami a na vrch možete použiť hocijaké letné bobulovité ovocie - černice, čučoriedky, ríbezle...

Zdroj inšpirácie Apetit


8 comments:

  1. Mňam, vyzera to super, letné a osviežujúce a pistácie milujem :)

    ReplyDelete
  2. joj,tak toto musi byt mnamooozne!!!normalne,ze nazvat to bublaninou je hriech:))ale to hovorim len preto,lebo ja klasicku bublaninu a slovo "bublanina" nemusim :))

    ReplyDelete
  3. Vyzera vyborne, nepochybne velka malinova mnamka:)

    ReplyDelete
  4. vyzerá to super (aj dokopy s tými cestovinami z predošlého postu)!

    ReplyDelete
  5. jsi úžasná! hned tě sleduji
    a přísahám, že budu zkoušet každej druhej recept :P

    ReplyDelete