Wednesday, January 16, 2013

Tekvicová polievka so zázvorom a kokosovým mliekom




Tekvicu milujem na všetky spôsoby. Polievku nevynímajúc. Donedávna som ju robila iba podľa jedného receptu. Tie, kde sa tekvica kombinuje s kokosovým mliekom som však zregistrovala už dávnejšie. Tento ma zaujal a s malými zmenami ho posúvam aj Vám.

300g muškátovej (alebo inej oranžovej) tekvice
70g  červenej lúpanej šošovice
cca 300ml vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
160ml kokosového mlieka
1 šalotka
1 strúčik cesnaku
1,5cm zázvoru

Cibuľu nakrájame na jemno, zázvor nasekáme a cesnak tiež nasekáme alebo pretlačíme. Tekvicu očistíme a nakrájame na malé kocky. Na slnečnicovom oleji krátko orestujeme cibuľu, cesnak a zázvor. Po chvíľke pridáme tekvicu, osolíme, premiešame a zalejem vývarom. Pridáme prepláchnutú šošovicu, kokosové mlieko a za občasného miešania varíme až pokiaľ tekvica nezmäkne. Na záver rozmixujeme a podľa chuti prípadne dosolíme. Exotická, ale výborná polievka do zimy...

8 comments: