Friday, February 12, 2016

Cviklový brownie s horúcimi malinami



























My s Miškou brownie naozaj milujeme. Na tomto blogu sa jeho variácie objavili už niekoľkokrát (tututu a aj tu). Tak keby vám bolo málo, prikladáme recept ďalší :) Tentokrát je v ňom použitá cvikla, čo dodáva koláču jemne naružovelú farbu, a preto si dovolím tvrdiť, že je tak trochu valentínsky! Keď k tomu pridáte horúce maliny... Mmmmm. Na plech o veľkosti cca 20x30cm budeme potrebovať:


250g cvikly
100g horkej čokolády (aspoň 60%)
50g masla
100g trstinového cukru
2 vajcia
2PL javorového syrupu
130g špaldovej múky
50g vlašských orechov
mrazené alebo čerstvé maliny na ozdobu

Cviklu v šupe dáme uvariť (trvá to cca 30-40 minút, podľa veľkosti cvikly). Rúru si vyhrejeme na 185C, plech vyložíme papierom na pečenie. Kým sa cvikla varí, vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s maslom.  Keď je cvikla uvarená, ošúpeme ju, nakrájame na menšie kusy a ponorným mixérom rozmixujeme. Do rozmixovanej cvikly stierkou vmiešame rozpustenú čokoládu s maslom. V druhej mise zmiešame cukor s vajciami a javorovým syrupom. Primiešame čokoládovo-cviklovú zmes a premiešame. Pridáme múku. Vlašské orechy posekáme (ale iba jemne, nech kusy ostanú väčšie) a vmiešame do cesta. Hotovú zmes vylejeme na plech, dáme do rúry a pečieme 35 minút. Keď je koláč hotový, necháme ho trochu vychladnúť. Na panvici zohrejeme mrazené alebo čerstvé maliny, ktorými ozdobíme vychladnutý brownie. A my už len veríme, že vám bude chutiť. Vlastne za to ručíme!


1 comment:

  1. Mňam, tak teď jsem dostala nezkroutnou chuť na něco dobrého :)

    ReplyDelete