Thursday, November 10, 2011

Pre deti: Jogurt s chrumkami






Jogurt s chrumkami. Tak si pýta Hanka jogurt. Ale musí byť aj s tými chrumkami. Najprv to boli také tie kupované - banánové, jahodové, malinové s takými rožtekmi, kde su rôznotvaré chrumkavé veci v čokoláde. Teda úplne najprv to boli dosť dlho len čisté nesladené biele jogurty, ale odkedy ochutnala "chrumky" je od nich skoro závislá. Ale "hotové" jogurty sú len samá aróma a cukor (nehovoriac o tom, že sú podľa mňa väčšinou ani neni chutné) a tak som sa rozhodla pre rázny sek a už nejakú dobu si pochutnávame na bielych jogurtoch s čerstvým ovocím. A s chrumkami, samozrejme. Tie však kupujem vo velkom balení a dávkujem ich skromnejšie ako výrobcovia detských jogurtov. A nesladím, len výnimočne a to buď medom alebo javorovým sirupom. Hanka si nestažuje a ja mám dobrý pocit, že je zdravo :) 
Na fotkách -  biely jogurt, čokoládové chrumky a granátové jablko

3 comments:

  1. haha ten fialový "protišmykový" podnos od sauvinexu máme doma tiež, je suprový! (ak je to ten ovšem :-) my milujeme javorový sirup, dávame ho úplne do všetkého. takže sme si moc nepomohli :-) ešte používam agáve sirup.

    ReplyDelete
  2. :))) ano, ano, je to ten... milujem vsetky ich veci (doma si schovavam celu zbierku cumlikov aj ked nam ich uz davno netreba :) a vdaka za tip na agave sirup, vyskusame!

    ReplyDelete
  3. moje deti absolutne odmietali ovocné jogurty ( tie kusy ovocia ich napínali :), teraz fičia na čistých bielych jogurtoch. neochutených :))

    lesimple.sk
    lemini.sk

    ReplyDelete