Friday, February 17, 2012

Cantuccini






Dostala som od Dominiky tieto mega dobré mandľové sucháriky, známe ako talianske cantuccini. Robila ich už veľa krát ale až teraz ma napadlo vypýtať si recept. Sú ideálne ako darček pre niekoho, alebo len tak na doma ku kávičke. A vraj sa veľmi ľahko robia, tak smelo do toho! Nech nemusíte návštevu ponúkať piškótami...

170g lúpaných mandlí
250g hladkej múky
200g práškového cukru
1 kávová lyžička prášku do pečiva
1 vanilkový cukor
1,5 čajovej lyžičky perníkového korenia
štipka soli
2 vajcia
1 polievková lyžica amaretta
25g masla

Múku, prášok do pečiva, cukor, vanilkový cukor, korenie a soľ zmiešame v jednej mise. Pridáme amaretto, maslo a vajíčka a vyšľaháme. Pridáme mandle a ručne cesto domiesime. Sformujeme do gule a dáme na hodinu do chladničky. Po hodine rozdelíme cesto na 5 častí a na pomúčenej doske vytvarujeme do šulcou dĺžky plechu. Dáme na plech s papierom na pečenie a v predhriatej rúre na 190C pečieme 15-17min. Vychladnuté pokrájame ostrým nožom šikmými rezmi na hrúbku cca 1cm. Reznou hranou poukladáme znova na plech a pri 180C pečieme 8-10min do zlata. Mňam! Idem si dať zopár...

6 comments:

  1. toto urobim, super! :)uz dlho som prezerala na nete recepty na tuto dobrotu :)

    ReplyDelete
  2. vyzeraju fantasticky!!! na tieto kolaciky sa uz chystam nejaky ten cas...snad raz ;o)

    ReplyDelete
  3. vypadají neodolatelně ! Budu muset příští týden upéct :)

    ReplyDelete