Sunday, February 5, 2012

Najlepšie obyčajné lievance









Moje obľúbené víkendové raňajky! Roky som ich robila podľa jedného receptu, ale po pravde, samotné lievance neboli úplne dokonalé. Išlo mi hlavne o kombináciu lievance, osladená kyslá smotana, javorový sirup a kompótované alebo čerstvé čučoriedky (ja uprednostňujem kompótované, kvôli šťave i keď čerstvé vyzerajú asi lepšie)... Aaaa, mňam! Pred Vianocami mi však kamoška urobila lievance podľa jedného receptu z Apetitu a konečne! Konečne vieme robiť aj my doma tie najlepšie obyčajné lievance. Žiadna celozrnná múka, ani rôzne príchute... Obyčajné lievancové nadýchané obláčiky. Skúste, neobanujete.

250ml plnotučného mlieka
2 vajcia
4 polievkové lyžice slnečnicového oleja + na pečenie
175g hladkej múky
4 čajové lyžičky prášku do pečiva
1 polievková lyžica kryštálového cukru
štipka soli

Zmiešajte tekuté prísady spolu a suché spolu a potom všetko dokopy. Dajte si k nim čokoľvek podľa chuti, ale odporúčam skúsiť s tou smotanou, javorovým sirupom a čučoriedkami!

24 comments:

  1. bože mňam !! podobné nám vždycky dělávala babička když jsme byli malí :)

    ReplyDelete
  2. mnam mnam mnam! uzas! milujem klasicke (vlastne akekolvek) lievance!:)))

    ReplyDelete
  3. mňam!:) měla jsem lívance v pátek ke snídani, miluju je:))

    ReplyDelete
  4. tak to sme vsetky na jednej vlne :)

    ReplyDelete
  5. jooj,to su chuteee :)nadhera!!!my lievance milujeme,a milujeme aj rozne nove chute, takze malokedy robim tie iste :))ale urcite je super najst ten pravy recept:)zrovna vcera som objavila jedny z naj ...pokusim sa coskoro pridat aj na blog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. urcite pridaj, pridem sa "k tebe" pozriet :) a nechcela som tym povedat, ze ochutene su zle, len ja sa neviem dojest takych tych obycajnych :)

      Delete
  6. Dneska vecer uz to je druhy clanek o livancich ktery ctu :D A doopravdy jsem na ne dostala chut!

    ReplyDelete
  7. mnam, prave som ich ranajkovala, su vyyyborneee! :)))

    ReplyDelete
  8. vyzerajú úžasne, budú to najbližšie víkendové raňajky.
    u mňa na blogu máš prekvapenie :-)
    http://hriesnesladkyblog.blogspot.com/2012/02/mile-ocenenie.html

    ReplyDelete
  9. juuuuj, vyzerajú božsky...urobím :-).

    ReplyDelete
  10. myslím, že budú cez víkend ;)

    ReplyDelete
  11. úžasné, úžasné, úžasné!!! stejně jako celý tvůj blog!!! nádhera...

    Lenka

    gurmankalenulka.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Výborné! Apetit je vynikajúci časopis a tieto lievance som už robila aj ja, sú super! slinky tečú tečú...

    ReplyDelete
  13. a tu kyslu smotanu ochutit iba cukrom, ci? vies aj odporucit dobru panvicu na robenie lievancov? ja mam doma taku ultra retro po babicke, ale tu mamina asi nepusti :) dakujem

    ReplyDelete
    Replies
    1. kyslu smotanu dochucujem vanilkovym cukrom. na 1 smotanu 1 cukor. a panvicu... ja som donedavna robila na uplne obycajnej panvici a mala som take capate tie lievance. pred vianocami som zdedila po kamoske klasicku lievancovu (myslim, ze je to tefalka) a odvtedy robim na tej. ale retro po babicke by som brala hned!!

      Delete
    2. Dakujem za recept! Lievance mali velky uspech :)

      Delete
  14. uplne milujem! zbožnovala som ich ako dieťa a aj teraz a určite budem aj ako babička :) a už som ich dávnejšie nerobila, dakujem za podnet:)

    ReplyDelete
  15. No tak to je dokonalé, tenhle blog jsem zrovna našla a myslím, že ho jen tak neopustím. To jídlo je dokonalé!

    ReplyDelete
  16. O tom, ako som robila lievance podľa tvojho receptu <3 (Nevedela som ako inak ti dať vedieť že som o nich napísala)
    http://ambrozalia.blogspot.sk/2012/07/2033.html

    ReplyDelete
  17. Práve sme dojedli, je to božská óda na chuť, už nikdy nechcem nič iné. Dali sme si k nim jahodový džem, čerstvé jahody, domácu šľahačku a javorový sirup! nestihla som ani nafotiť, ale nabudúce pôjdu na blog, nech sa skvelé dobroty šíria aj ďalej.

    ReplyDelete