Moje obľúbené víkendové raňajky! Roky som ich robila podľa jedného receptu, ale po pravde, samotné lievance neboli úplne dokonalé. Išlo mi hlavne o kombináciu lievance, osladená kyslá smotana, javorový sirup a kompótované alebo čerstvé čučoriedky (ja uprednostňujem kompótované, kvôli šťave i keď čerstvé vyzerajú asi lepšie)... Aaaa, mňam! Pred Vianocami mi však kamoška urobila lievance podľa jedného receptu z Apetitu a konečne! Konečne vieme robiť aj my doma tie najlepšie obyčajné lievance. Žiadna celozrnná múka, ani rôzne príchute... Obyčajné lievancové nadýchané obláčiky. Skúste, neobanujete.
250ml plnotučného mlieka
2 vajcia
4 polievkové lyžice slnečnicového oleja + na pečenie
175g hladkej múky
4 čajové lyžičky prášku do pečiva
1 polievková lyžica kryštálového cukru
štipka soli
Zmiešajte tekuté prísady spolu a suché spolu a potom všetko dokopy. Dajte si k nim čokoľvek podľa chuti, ale odporúčam skúsiť s tou smotanou, javorovým sirupom a čučoriedkami!
bože mňam !! podobné nám vždycky dělávala babička když jsme byli malí :)
ReplyDeletemnam mnam mnam! uzas! milujem klasicke (vlastne akekolvek) lievance!:)))
ReplyDeletemňam!:) měla jsem lívance v pátek ke snídani, miluju je:))
ReplyDeletetak to sme vsetky na jednej vlne :)
ReplyDeleteVyzerajú dokonale :)
ReplyDeletejooj,to su chuteee :)nadhera!!!my lievance milujeme,a milujeme aj rozne nove chute, takze malokedy robim tie iste :))ale urcite je super najst ten pravy recept:)zrovna vcera som objavila jedny z naj ...pokusim sa coskoro pridat aj na blog :)
ReplyDeleteurcite pridaj, pridem sa "k tebe" pozriet :) a nechcela som tym povedat, ze ochutene su zle, len ja sa neviem dojest takych tych obycajnych :)
DeleteDneska vecer uz to je druhy clanek o livancich ktery ctu :D A doopravdy jsem na ne dostala chut!
ReplyDeletemnam, prave som ich ranajkovala, su vyyyborneee! :)))
ReplyDeleteno to sa tesim :)
Deletevyzerajú úžasne, budú to najbližšie víkendové raňajky.
ReplyDeleteu mňa na blogu máš prekvapenie :-)
http://hriesnesladkyblog.blogspot.com/2012/02/mile-ocenenie.html
jee, dakujem teda! :)
Deletejuuuuj, vyzerajú božsky...urobím :-).
ReplyDeletemyslím, že budú cez víkend ;)
ReplyDeleteúžasné, úžasné, úžasné!!! stejně jako celý tvůj blog!!! nádhera...
ReplyDeleteLenka
gurmankalenulka.blogspot.com
Výborné! Apetit je vynikajúci časopis a tieto lievance som už robila aj ja, sú super! slinky tečú tečú...
ReplyDeletea tu kyslu smotanu ochutit iba cukrom, ci? vies aj odporucit dobru panvicu na robenie lievancov? ja mam doma taku ultra retro po babicke, ale tu mamina asi nepusti :) dakujem
ReplyDeletekyslu smotanu dochucujem vanilkovym cukrom. na 1 smotanu 1 cukor. a panvicu... ja som donedavna robila na uplne obycajnej panvici a mala som take capate tie lievance. pred vianocami som zdedila po kamoske klasicku lievancovu (myslim, ze je to tefalka) a odvtedy robim na tej. ale retro po babicke by som brala hned!!
DeleteDakujem za recept! Lievance mali velky uspech :)
Deletetak to ma tesi!
Deleteuplne milujem! zbožnovala som ich ako dieťa a aj teraz a určite budem aj ako babička :) a už som ich dávnejšie nerobila, dakujem za podnet:)
ReplyDeleteNo tak to je dokonalé, tenhle blog jsem zrovna našla a myslím, že ho jen tak neopustím. To jídlo je dokonalé!
ReplyDeleteO tom, ako som robila lievance podľa tvojho receptu <3 (Nevedela som ako inak ti dať vedieť že som o nich napísala)
ReplyDeletehttp://ambrozalia.blogspot.sk/2012/07/2033.html
Práve sme dojedli, je to božská óda na chuť, už nikdy nechcem nič iné. Dali sme si k nim jahodový džem, čerstvé jahody, domácu šľahačku a javorový sirup! nestihla som ani nafotiť, ale nabudúce pôjdu na blog, nech sa skvelé dobroty šíria aj ďalej.
ReplyDelete